zondag 10 mei 2020

Intelligente Lockdown






Het wordt menens. Premier Rutte spreekt het land toe  op de TV : er komt een lockdown. Met name in Spanje en Italië nemen de besmettingen in snel tempo toe. Dankzij 2 Champions League wedstrijden.  Omdat het stadion van Atalanta Bergamo te klein is, verhuizen 40.000 fans uit Bergamo naar het stadion in Milaan en komen samen met 3000 voetbalfans uit Valencia.  En dezelfde avond ontvangt Liverpool duizenden fans uit Madrid van Atletico. En bij ons gaat het mis dankzij 'De Carnaval' in het zuiden!  Voor ons wordt het een 'Intelligente' lockdown. Liever thuis werken en blijven, maar je mag de deur uit, mits je bij iedereen anderhalve meter vandaan blijft. In supermarkten moet iedereen nu verplicht met een karretje rondlopen.


Hamsteren









Eerst werd besmetting met het Corona-virus afgedaan als een licht 'griepje'. Maar door  berichten uit China en dankzij de vele deskundigen die kwamen opdraven in actualiteitenprogramma's gingen mensen gekke dingen doen, zoals hamsteren.  WC-rollen, pasta ,rijst, paracetamol, vitamine C , ze waren niet aan te slepen. Albert Heijn heeft  zijn Hamsterreclame maar teruggetrokken. Overbodig geworden...   

Coronadagboek







In normale tijden zouden wij omstreeks deze tijd dat ik dit schrijf allang aan boord zijn van de Gairloch. Elk jaar in februari krijgen wij de kriebels om  weer naar de boot te gaan en ons bootleven te hervatten daar, waar wij de Gairloch in oktober van het voorafgaand jaar hebben achter gelaten. Vorig jaar was dat in Bourgondië, in Chitry-les-Mines op het Canal du Nivernais, aan de rand van de Morvan. Alles wat we denken weer nodig te hebben wordt verzameld in dozen om eind maart mee te nemen naar Frankrijk. Zo ging het ook dit jaar, maar door het Covid-19 virus  liep het heel anders. We zijn nog steeds in Aalsmeer en of we dit jaar nog naar Frankrijk kunnen, laat staan varen ? Misschien dat wij op zijn vroegst pas in het najaar kunnen vertrekken, want  Frankrijk heeft  een (nog wel ) veel strenger regime. Elsbeth kan het tekenen niet laten en zo maken we voorlopig van het logboek van de Gairloch een Coronadagboek.